Футболистите на Арсенал ще получат сериозни финансови бонуси, ако се класират за Шампионската лига за първи път от 2017-а година, съобщава „Дейли Мейл”. 

Отборът на Микел Артета изглежда на полпозиция за 4-ото място, което заема в момента с 48 точки, една пред Ман Юнайтед и 3 пред Уест Хям и Тотнъм, като има 3 мача по-малко от Червените дяволи и Чуковете и един от Шпорите. 

Според информацията премиите ще бъдат в размер до 500 000 паунда в зависимост от представянето, като някои играчи ще получат и увеличение на възнагражденията си, заради вписани в договорите им специални клаузи. 

Самото класиране в Шампионската лига ще донесе приходи на клуба от поне 50 милиона паунда, като една немалка сума ще бъде отделена за играчите, които са прекъснали 5-годишното отсъствие на отбора от най-престижния европейски турнир. 

Подобен успех със сигурност ще помогне и за това талантливите млади играчи на тима да останат на „Емиратс” и да подпишат нови контракти. На първо място в този списък е Букайо Сака, чийто нов контракт е приоритет за клуба.