Арсенал записа 5-а поредна победа във Висшата лига, като се справи с Лестър с 2:0 у дома и остана на полпозиция на място в Топ 4. 

Лондончани вкараха по един гол в двете полувремена, а изпуснаха и други положения. Лисиците също имаха няколко шанса, които обаче не успяха да оползотворят. Нов силен мач за домакините направи Мартин Йодегор, който бе замесен почти във всяка атака. 

Така Артилеристите се върнаха 4-ата позиция с 51 точки, като имат 3 мача по-малко от конкурентите Ман Юнайтед и Уест Хям. Лестър е 12-и с 33. 

В състава на Арсенал нямаше нито една промяна от предишния мач. Емил Смит-Роу бе на пейката, завръщайки се след Ковид. Промените при Лестър бяха 4, като Джеймс Мадисън се завърна сред титулярите, а освен това започнаха Ихеаначо, Перейра и Менди. Тилеманс, Ндиди, Чаудри и контузеният Варди липсваха. 

Домакините натиснаха още от началото и в 8-ата минута Йодегор изведе Мартинели, чийто удар бе спасен от Шмайхел. Малко след това обаче, бразилецът центрира от корнер и Томас Партей отклони с глава на близката греда, за да открие. 

Няколко минути по-късно след нова хубава атака на лондончани и разбъркване, халфът едва не вкара отново, но ударът му от границата на наказателното поле срещна гредата. Букайо Сака падна в наказателното поле след съпрекосновение с Дюсбъри-Хол, но сигнал не последва. Нов удар на Мартинели бе спасен от Шмайхел. 

Лисиците погледнаха към вратата на Арсенал в 24-ата минута, когато Дюсбъри-Хол изведе Барнс леко вляво на наказателното поле, но Рамсдейл скъси ъгъла навреме и изби в корнер. Малко след това Бен Уайт се намеси решаващо миг преди Джеймс Мадисън да стреля от чиста позиция. 

Последва опит на Лаказет, с  който обаче Шмайхел се справи. Гостите определено се подобриха и в 36-ата минута Барнс засече силно с глава и насочи към далечния ъгъл, но Аарън Рамсдейл направи страхотно спасяване. Малко преди паузата Союнджу стреля неточно от трудна позиция и в крайна сметка Арсенал водеше на почивката. 

След нея домакините продължиха да бъдат опасни. В 51-ата минута удар на Лаказет бе блокиран, но атаката продължи и след центриране на Йодегор Сака стреля от въздуха, но Шмайхел успя да се справи. 

Така се стигна до 55-ата минута, когато след свободен удар Бен Уайт засече с глава, Шмайхел спаси, а след  това добавката на Партей бе избита от голлинията. Последва обаче спиране на играта заради съмнения за игра с ръка на Союнджу и в крайна сметка Антъни Тейлър отсъди дузпа, след като сам гледа ситуацията отново, макар че повторенията не бяха особено убедителни. Лаказет не сбърка и направи 2:0. 

Мачът стана двуостър и темпото се вдигна, като Лестър опита да се върне в сблъсъка, като Тиърни изпревари Барнс малко преди да стреля. Последва удар на Ихеаначо, с който Рамсдейл се справи. 

Влезлият от пейката Емил Смит-Роу добре бе изведен зад защитата от Джака отляво, стреля по земя, но Шмайхел изби с крак. В крайна сметка до края не се стигна до нови попадения и така Арсенал постигна важна победа. 

Арсенал – Лестър    2:0

1:0    Партей 11
2:0    Лаказет 59 дузпа

Арсенал: Рамсдейл, Седрик, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака (86 Пепе), Йодегор, Мартинели (77 Смит-Роу), Лаказет (88 Нкетиа)
Лестър: Шмайхел, Олбрайтън, Амартей, Союнджу, Томас (61 Джъстин), Перейра, Дюсбъри-Хол, Менди (61 Ндиди), Мадисън, Барнс, Ихеаначо (74 Дака)