Микел Артета очаквано бе разочарован, след като Арсенал загуби за втори път поред и влоши още повече шансовете си за Топ 4. 

След 0:3 от Кристъл Палас в понеделник, Артилеристите паднаха у дома и от Брайтън с 1:2 след много слабо първо полувреме и вече изостават с 3 точки от Тотнъм, макар и да имат мач по-малко. 

„Представянето ни през първото полувреме отново бе крайно разочароващо. Говорихме, че трябва да реагираме, но не показахме нищо на терена. Губехме често топката, изоставахме в много от единоборствата, не показахме амбиция, не действахме с необходимата скорост, а и допуснахме гол при първата тяхна ситуация, което бе ключово” заяви Артета. 

„Създадохме студена атмосфера, в която не се чувстваме добре. Не се предадохме, което бе хубаво, но реакцията ни дойде твърде късно. Феновете отново бяха страхотни, но играейки без ясна идея и цел просто няма да стигнем доникъде” добави испанецът.  

„Не мисля, че става въпрос за отношение, а по-скоро за кураж, който ни липсваше. Търсехме твърде често съотборниците си, вместо да поемем повече отговорност и да направим това, което трябва. Така просто не може да се играе. Няма време обаче за оправдания. Сами сме си виновни, но все още има много за какво да играем, така че в последните 8 мача е необходимо да покажем точната енергия и да приемем с вълнение предизвикателството” каза още Артета.