Полузащитникът Мохамед Елнени иска да удължи договора си с Арсенал и да остане в клуба, въпреки че през този сезон е записал едва 12 мача. Елнени, който започна като титуляр при победите над Манчестър Юнайтед и над Челси в последните два мача, пристигна на стадион "Емирейтс" през 2016-а година от швейцарския Базел. А актуалният му договор изтича през юни.

"Ако Арсенал ми каже: "Искаме те", никога не бих си и помислил за напускане, казва египтянинът пред британските медии. Това е моето семейство в последните шест години. Наистина обичам този клуб", започна цитираният от БТА Елнени.

"Обичам да бъда предизвикван и винаги давам 100 процента от себе си. Тренировките са предизвикателство всеки ден за мене. Не съм аз човекът, решаващ кой да излезе на терена и да играе. Но по време на тренировките винаги се старая да покажа колко съм добър и искам да накарам мениджъра да ме пуска повече. Ако пък не играя, ще се боря до тогава, когато получа своя шанс", каза още халфът на Арсенал.

В момента "артилеристите" са на 4-о място във Висшата лига пет кръга преди края. В неделя играят като гости на Уест Хям. Общо за целия си престой в клуба 29-годишният полузащитник има 78 мача и 1 гол, а през сезон 2019/2020 беше преотстъпен в турския Бешикташ, където се справи дocта по-добре.