Александър Лаказет ще напусне Арсенал, когато договорът му с клуба изтече в края на юни, потвърдиха от пресслужбата на клуба от северен Лондон.

31-годишният нападател се присъедини към „топчиите“ от Лион през лятото на 2017 и вкара 71 гола в 206 мача за лондончани. Въпреки това, попаденията му намаляха през настоящата кампания, в която той се разписа едва шест пъти в 36 участия – това доведе и до неговото и на Арсенал решение двете страни да разделят пътищата си.

„Лака бе фантанстичен играч за нас. Той бе истински лидер както на терена, така и извън него, и бе от много важно значение и влияние за нашите млади футболисти. Неговата отдаденост за отбора бе изключителна и пожелаваме на него и семейството му успехи и щастие“, се казва в изявление на мениджъра на „артилеристите“ Микел Артета. „Огромно „благодаря“ на Лака от всички в Арсенал. Той бе много важен за нас. Александър ще бъде винаги част от семейството на Арсенал и ние му пожелаваме успехи във всичко за в бъдеще“, добави техническият директор Еду.

Френският национал изгря в Лион, където отбеляза 129 гола, излизайки от школата на френския гранд, като е спряган със завръщане на „Групама“ през лятото.