Част от феновете на Арсенал негодуваха след новия договор на Еди Нкетиа, който след дълга сага все пак поднови контракта си с  клуба. 

Младият нападател получи екипа с легендарния №14, с който Тиери Анри 4 пъти стана голмайстор на Висшата лига и се превърна в най-добрия реализатор в историята на клуба. 

За мнозина фенове именно това е ясно доказателство за упадъка на Арсенал след раздялата с Анри, след като малко или много Нкетиа все още не се е доказал, въпреки някои добри мачове през последния сезон. 

Освен това младокът ще получава заплата от по 100 000 паунда на седмица, което е изключително високо увеличение и за тези пари определено ще трябва да вкара доста голове. 

„Той не е достоен и достатъчно добър да играе с №14” написаха мнозина фенове в социалните медии, което накара защитникът Габриел и легендата Йън Райт да защитят футболиста. 

„Не може да се наричаш фен на Арсенал с подобен негативизъм. Ще кажел ли това в лицето на Еди? Ако не, тогава си затваряй ш****** уста!” отговори Райт, който е вторият най-добър реализатор в историята на клуба. 

С 14 в Арсенал са играли още Пиер Емерик Обамеянг, Тио Уолкот, Мартин Киоун, Алан Смит, Рей Парлър и Дейлид О’Лиъри.