Арсенал бързо намери работа на бившия си играч Джак Уилшър, който преди няколко дни официално прекрати активната си кариера. 

30-годишният Уилшър, който излезе от академията на лондончани и записа 197 участия за тях между 2008 и 2018, бе назначен за треньор на отбора до 18 години. 

Серия контузии попречиха на халфа да се наслади на много по-сериозна кариера, като сега той се надява да пробие в треньорството. 

„За мен е огромна чест да получа тази роля. Не е тайна, че обичам този клуб и сега отново да бъда част от него е страхотно, след  като прекарах една голяма част от живота си тук. Това е възможност, за която съм готов. Амбициран съм и нямам търпение да помогна на тези момчета да бъдат максимално добри на терена, но и извън него. Прекрасно е, че отново съм част от семейството на Арсенал“ заяви Уилшър. 

„Това е великолепна новина за всеки свързан с нашата академия. Направихме някои позитивни промени и съм сигурен, че имаме всичко необходимо, за да прогресираме. Джак разбира какво искаме да постигнем и знае какво е необходимо, за да се премине от академията към големия футбол“ изтъкна босът на академията на Арсенал Пер Мертезакер.