Мартин Йодегор е фаворит да остане капитан на Арсенал и през следващия сезон, съобщава „Дейли Мейл”. Той вече носи лентата в контролата срещу Евертън. 

Мениджърът Микел Артета все още не е обявил кой ще носи лентата, но е впечатлен от поведението на норвежеца, който пое отговорността през последните месеци на миналата кампания. 

Тази позиция създава доста проблеми на Артилеристите през последните години, след като и Пиер-Емерик Обамеянг и Гранит Джака разочароваха с действията си на терена, а и извън него. 

„Това е тема, която се обсъжда сериозно, особено извън отбора, а това не помага особено. Разбира се ние имахме доста проблеми в това отношение и искаме да разрешим този въпрос по възможно най-добрия начин” заяви Артета, който счита позицията за ключова в състава. 

Неговият предшественик Унай Емери обяви петима капитани през 2019-а след тайно гласуване между играчите. Сред тях бяха Месут Йозил, Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг, Гранит Джака и Ектор Бейерин, от които трима вече не са в клуба, а и Бейерин се очаква да напусне. 

„Мартин притежава много качества, които искаме от един капитан и едно от тях е, че той мисли на първо място за отбора, а не за себе си. Винаги е готов да помогне и поведението му е абсолютно професионално” заяви наставникът по отношение на Йодегор, с което ясно показа, че цени много високо халфа.