Арсенал официално потвърди привличането на още един нов играч, след като привлече и Олександър Зинченко от Манчестър Сити. 

Лондончани плащат 30 милиона паунда за украинеца с опция сумата да се увеличи с още 2 милиона. Договорът на играча е дългосрочен, като вероятно е за 4 или 5 години. 

Зинченко вече се присъедини към лагера на Артилеристите в Орландо, като все още не е ясно с кой номер ще играе. Той прекара 6 години при Гражданите, където бе привлечен от руския Уфа още като тинейджър. 

Все още в разцвета на силите си, играчът може да действа на различни позиции, което го прави изключително полезен в системата на Микел Артета, който го познава отлично от времето си на „Етихад“. 

„Много сме щастливи, че Алекс идва при нас. Познавам го много добре и следя представянето му, след като напуснах Манчестър Сити. Той е играч от висока класа, който ще ни донесе много универсалност, както в атака, така и в защита“ заяви Артета. 

Зинченко последва съотборника си Габриел Жезус, който също бе взет от Арсенал, а в клуба дойдоха още Маркиньос, Мат Търнър и Фабио Виейра.