Кристъл Палас приема Арсенал в първи мач от новия сезон в английската Висша лига. Двубоят на „Селхърст Парк“ противопоставя два лондонски отбора и ще започне днес в 22:00 часа българско време.

„Артилеристите“, водени от мениджъра Микел Артета, започват с амбиции да влязат в топ 4 в крайното класиране и да достигнат групите на Шампионска лига за първи път от седем сезона насам.

Тимът се подсили с привличането на Габриел Жезус и Олександър Зинченко от шампиона на страната Манчестър Сити, като взе още португалския полузащитник Фабио Виейра, младия бразилец Маркиньос, стража Мат Търнър, а Уилям Салиба се завърна след престоя си под наем в Марсилия.

Съставът впечатли с изявите си в предсезонните контроли, като Жезус се развихри със седем попадения, а отборът надигра последователно Нюрнберг, Евертън, Орландо Сити, Челси и Севиля, като вкара общо 20 гола в петте си проверки.

„Всички сме ентусиазирани. Проведохме предсезонната подготовка по начина, по който искахме, беше добре организирана, постигнахме добри резултати, хубава подготовка и силни представяния. Но сега топката започва да се движи утре вечер в напълно различен контекст и срещу отбор от Висшата лига, и знаем какво да очакваме там“, коментира Артета на пресконференцията си преди визитата на Палас.

„Орлите“, от своя страна, направиха добър сезон под ръководството на бившия играч на Арсенал Патрик Виейра, като отново ще се опитат да бъдат солидни и да завършат в средата на таблицата. Лондончани постигнаха четири победи, две равенства и две загуби – от Ливърпул и Манчестър Юнайтед, по време на предсезонната си подготовка, а съставът се подсили с Шейк Дукуре и Крис Ричардс, купени съответно от Ланс и Байерн Мюнхен за общо малко над 37 млн. паунда. Като свободни агенти пристигнаха вратарят Сам Джонстън и крилото Малкълм Ебиоуей.

Шампионът на Висшата лига Манчестър Сити стартира защитата на титлата си с гостуване на Уест Хем в неделя, докато ден по-рано подгласникът му Ливърпул пътува до Лондон за визита на новака Фулъм. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг дебютира начело на тима с домакинство на Брайтън, а дербито на кръга противопоставя Евертън и Челси.

Пълна програма за откриващия кръг във Висшата лига:

Петък, 5 август

22:00, Кристъл Палас – Арсенал

Събота, 6 август

14:30, Фулъм – Ливърпул

17:00, Борнемут – Астън Вила

17:00, Нюкасъл – Нотингам Форест

17:00, Тотнъм – Саутхемптън

17:00, Лийдс – Уулвърхемптън

19:30, Евертън – Челси

Неделя, 7 август

16:00, Лестър – Брентфорд

16:00, Манчестър Юнайтед – Брайтън

18:30, Уест Хем – Манчестър Сити.