Бившият защитник на Арсенал Уилям Галас предупреди Микел Артета, че може да бъде уволнен, ако "артилеристите" не завършат в топ 4 на Висшата лига. Испанецът започва третия си пълен сезон на горещия стол в Северен Лондон и въпреки че бе назначен с големи очаквания, досега не успява да ги оправдае.

През миналия сезон Арсенал до последно изглеждаше, че ще се класира за Шампионската лига, но в края на шампионата се провали и на негово място в най-престижния турнир влезе вечният съперник Тотнъм.

През трансферното лято обаче Артета беше подкрепен от ръководството и взе Олександър Зинченко и Габриел Жезус от шампиона Манчестър Сити, с които да постигне целта. Галас обаче е убеден, че постът му ще бъде застрашен, ако Арсенал не е в челната четворка.

"Разбира се, че ще има проблеми. Артета имаше за цел топ 4, но не успя да се справи миналия сезон - каза французинът, цитиран от webcafe.bg. - Ако Арсенал не играе в Шампионската лига и през следващата кампания, това ще предизвика големи драми. Те трябва да направят страхотен сезон и даже да се борят да спечелят Висшата лига, но определено трябва да се класират за Шампионската лига. Купиха нови играчи и всичко е в ръцете на Артета и футболистите му. Ще бъде голям проблем за всички тях, ако не си свършат работата и не се класират в зона Шампионска лига."

За последно "артилеристите" играха в най-силния турнир в Европа през сезон 2016/17, след като завършиха трети във Висшата лига в предишната кампания.