Арсенал продължава с отличните си изяви през новия сезон във Висшата лига. „Артилеристите“ победиха с 4:2 Лестър на „Емирейтс“ в мач, който се превърна в истинско футболно зрелище.

Новото попълнение на домакините Габриел Жезус вкара два гола, а по още един път се разписаха Гранит Джака и Габриел Мартинели. Уилиям Салиба си отбеляза автогол, а Джеймс Мадисън реализира второто попадение за „лисиците“.

В 23-ата минута Джака комбинира с Жезус, който с десния крак матира Уорд за 1:0. Солидното представяне от Арсенал му донесе и втори гол. Мартинели центрира от ъглов удар, а Варди не успя да изчисти добре и я прати зад себе си, където от много близо Жезус с глава вкара за втори път в срещата.

Малко преди края на първата част бразилският нападател можеше да оформи хеттрик, след като финтира блестящо с тяло Джони Еванс и шутира, но Уорд спаси с крак. В 44-ата реферът Дарън Ингланд отмени решението си за дузпа за гостите, след като гледа на ВАР, че Джейми Варди симулира при ситуация с Рамсдейл.

В 53-ата минута Лестър намалиха пасива си. Еванс даде дълъг пас за Джеймс Джъстин, който продължи към Варди. Салиба искаше да върне към Рамсдейл с глава, но не намери съотборника си на вратата и прати топката в мрежата.

Секунди по-късно Букайо Сака подаде към Габриел Магаляеш, а Дани Уорд посегна с една ръка да улови топката, но я изпусна. Жезус върна към Джака, който отблизо вкара за 3:1.

Лестър отговори с гол на Джеймс Мадисън, който прати топката между краката на Рамсдейл. Арсенал обаче отново бързо си върна преднината от две попадения. В 76-ата минута Мартинели получи подаване от Жезус и с шут с левия крак оформи крайния резултат.

С победата тимът на Микел Артета събра пълен актив от 6 точки след първите два кръга и е на второ място във временното класиране след Манчестър Сити, който има по-добра голова разлика. Лестър пък остана с една точка.