Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че крилото Букайо Сака ще подпише нов договор преди Световното първенство в Катар. 20-годишният футболист се превърна в ключова фигура за тима и парафира дългосрочен контракт преди две години.

"Уверен съм, че ние като клуб, Букайо, неговото семейство и агент сме единодушни. Сега става дума само за подписването на лист хартия", заяви Артета.

Сака почти сигурно ще бъде част от отбора на Англия за Световното първенство, което започва в Катар през месец ноември.

"Бих искал това да стане сега, защото не искам играчите да бъдат разсейвани през сезона. Но тези неща отнемат време и трябва да преминат през определени процедури", добави цитираният от БТА мениджър.

Арсенал започна сезона по обнадеждаващ начин и е единственият тим, заедно с шампиона Манчестър Сити, който спечели първите си два двубоя във Висшата лига.

"Артилеристите" ще се изправят срещу новака Борнемут в събота - отборът, срещу който Артета дебютира мач начело на състава през декември 2019 година.

"Беше страхотно да спечелим, страхотно да се представим толкова добре. Но това са само два мача, има цял сезон пред нас. Трябва да се съсредоточим върху следващия двубой, това, което ни предстои и къде можем да подобрим. Ще бъде наистина труден мач. Играли сме срещу Борнемут много пъти. Това е отбор, който е свикнал да побеждава, защото миналата година те направиха наистина добър сезон и сега започнаха добре. Познавам този тим много добре и знам, че ще направят наистина труден мача за нас", коментира Артета.

Снимка: БГНЕС