Арсенал ще опита да намери заместник на Никола Пепе, обяви мениджърът Микел Артета, след като французинът бе преотстъпен вчера под наем в Ница за сезона. 

Артилеристите платиха за играча 72 милиона паунда на Лил преди няколко години, но той така и не се превърна във фигурата, която се очакваше и логично бе пратен обратно във Франция. 

„За тези 3 сезона той имаше някои добри моменти, но и не чак толкова добри, а и не играеше редовно. Преценихме, че това е най-доброто решение за всяка от страните, защото той просто има нужда да играе футбол“ заяви Артета, чийто тим е лидер в класирането след 3 кръга с 9 точки. 

„Ако успеем да изпълним плана, който имаме, тогава ще се опитаме да му намерим заместник. Този план включваше напускането на Пепе, което вече е реалност. Готвихме се за това плез последните 2 месеца, така че ще видим какво ще стане“ добави той. 

Твърди се, че лондончани имат сериозен интерес към крилото на Уулвърхемптън Педро Нето, за когото обаче Вълците ще искат солидните 50 милиона паунда, така че клубът може да погледне и в друга посока.