Арсенал спечели първите си 4 мача през сезона и накара феновете си да мечтаят, но скоро през кампанията тимът е на път да се сблъска с първата си криза с контузени футболисти. 

Английските медии съобщават, че полузащитникът Мохамед Елнени е получил травма в задната част на бедрото, заради която ще отсъства дълго време от терените. 

Играчът записа първия си двубой за сезона при трудния успех срещу Фулъм, като именно тогава е пострадал, макар и да записа 90 минути. Елнени игра вместо Томас Партей, който бе аут също заради проблем в бедрото и се очаква да не играе още 2 седмици. 

При това положение вариантите за партньор на Гранит Джака пред защитата намаляват сериозно, като Микел Артета най-вероятно ще погледне към Самби Локонга, който има едва 3 минути през сезона. Другата опция е Ейнсли Мейтлант-Найлс. 

Привлеченият през лятото Олександър Зинченко също може да действа на тази позиция, а Киърън Тиърни да играе отляво. Арсенал няма почти никакво време, за да привлече нов играч на тази позиция, което прави проблемите за Артета доста сериозни.