Арсенал отглежда новия Лионел Меси в школата си. В момента момчето е на 6 години и прави невероятни неща, разкри българският треньор в академията на „артилеристите“ Красимир Корсачки.

„Всеки търси Лео Меси. Ние имаме едно дете, което е на много добро ниво. В момента е на 6 години и го скаутнахме, когато беше на 4. И прави такива невероятни неща с топка. Той не осъзнава какво прави, но са невероятни. Все едно гледаш един добър дрибльор от Висшата лига какво прави с топката. Някои треньори даже се затрудняват да му показват нови финтове, защото той ги знае. Той като види някой финт и почва да го прави. Просто му е вродено. Някои деца имат усета за топката и си го имат таланта в себе си. Както Меси. Той като е бил малък, всичко си му е било вродено. Това е талант“, заяви Корсачки в подкаста „Фактор“.

Промените в Арсенал внася Пер Мертесакер, бивш немски национал и защитник на „артилеристите“, който в момента е шеф на академията на клуба от Северен Лондон.

"Пер Мертесакер се опитва да прокара нова философия на клуба, която започна миналата година и в която са заложени четири основни компонента. Първият е шампионски манталитет. Всяко едно дете трябва да притежава шампионски манталитет или да работи в тази насока. И ние като треньори трябва да вкараме този компонент в тренировките. Другият компонент е да искат да се учат, да учат играта. Защото има много неща, които младите футболисти могат да научат. Как се развива тялото в различните възрастови групи, какво да ядат, какво да избягват, различни фази от самата игра. Да са любопитни, да задават въпроси, да искат да се учат.

Другият компонент е да бъде ефективен отборен играч. С топка и без топка. Примерно, когато притежава топката, да не я пази само за себе си. Да търси пасове, да търси различно развитие на атаките. Когато е без топка да може да подкрепя съотборниците си, да се придвижва в свободни пространства. И четвъртият компонент е за физическата подготовка на дадения играч. До колко е развит физически. И тези четири компонента събрани заедно, ние така си формираме тренировките“, каза Корсачки.