В Арсенал също пропищяха от съдиите и ВАР след загубата си от Манчестър Юнайтед с 1:3, която спря серията на тима от 5 поредни победи. 

Лондончани претендираха, че е трябвало да поведат в резултата, след като Мартинели вкара през първото полувреме, но попадението бе отменено заради нарушение на Йодегор срещу Ериксен. 

Първоначално реферът Пол Тиърни остави играта да продължи и бразилецът се разписа, но след това прегледа отново положението и отмени гола. 

В интерес на истината норвежецът побутна опонента и не игра с топката, но в Арсенал са убедени, че голът е трябвало да бъде зачетен. 

„Това просто няма как да е нарушение. Контактът е лек, а за да се намеси ВАР грешката трябва да е ясна и очевидна. Много, много лек фаул, а и камерата винаги може да направи нещата да изглеждат по-лоши. Първоначално съдията също остави играта“ заяви Йодегор. 

„Съдията ми каза, че наистина това е контакът е мек. Единственото, което искаме е постоянство. Разочаровани сме, защото през повечето време доминирахме. Голямата разлика обаче бе в двете наказателни полета и ние не използвахме шансовете си, а те го направиха.