Висшата лига може да отмени и следващия кръг във Висшата лига заради опасения от безредици и огромен наплив на хора в столицата заради погребението на кралица Елизабет II.

Двубоите на Острова този уикенд бяха отменени след смъртта на кралицата в четвъртък, като същото може да се случи и за мачовете от следващия кръг.

Според информации в британската преса ръководството на Премиършип се опасява от потенциални безредици в Лондон заради предстоящото погребение на Елизабет II в понеделник, 19 май.

Междувременно отборите не могат да се разберат къде да се играят мачовете, насрочени за Лондон, заради което има опасения от отлагането на още един кръг във Висшата лига.

От лигата са предложили всички лондонски отбори да гостуват в следващия кръг, независимо дали е трябвало да домакинстват, но според "Атлетик" има много малка вероятност противниците им да се съгласят на тази размяна в програмата.

Мачовете извън столицата се очаква да се проведат според графика, отбелязва webcafe.bg. Заради това двубоите като Тотнъм - Лестър, Борнемут - Арсенал и Челси - Ливърпул са под въпрос.