Арсенал ще трябва да награди Габриел Мартинели със сериозно увеличение на заплатата му, за да го накара да поднови договора си с клуба, пише „Дейли Мейл”. 

От клуба вече преговарят с представителите на нападателя той да подпише нов дългосрочен контракт, след като се превърна в ключова фигура в състава на Микел Артета, но на този етап споразумението не е близо. 

Отхвърлен от Ман Юнайтед като тинейджър, 21-годишният футболист  се намира в отлична форма, като до момента има на сметката си 4 гола и 2 асистенции във Висшата лига. 

На този етап Мартинели получава по около 70 000 пауна на седмица, но амбицията му е да бъде сред  най-добре платените играчи в клуба, което означава, че възнаграждението му ще трябва да бъде увеличено около 3 пъти. 

Към момента на „Емиратс” най-много пари получават Габриел Жезус и Томас Партей, чийто заплати надхвърлят 200 000 лири седмично. Шефовете обаче преговарят и с Букайо Сака, чийто контракт също се очаква да бъде подобрен сериозно. 

Хубавото за Арсенал е, че при Мартинели ситуацията не е  належаща, след като той е обвързан с клуба до 2024-а, а контрактът може да бъде увеличен от Артилеристите с още един сезон. Все пак лондончани искат да наградят футболиста за силната му игра и да си гарантират, че той няма да помисли за напускане.