Саутхемптън и Арсенал завършиха 1:1 в мач от 13-ия кръг на Висшата лига.  Гранит Джака откри резултата за "артилеристите" в 11-ата минута, а Стюарт Армстронг изравни в средата на втората част.

Така "светците" прекъснаха серията от четири поредни победи на лондончани в първенството и общо осем във всички турнири. Тимът на Микел Артета запази лидерството, но вече има само две точки повече от втория Манчестър Сити.

Арсенал започна по-активно, като Джака и Мартин Йодегаард пропуснаха да отбележат. В 11-а минута логичното се случи. След центриране на Бен Уайт отдясно, Джака беше оставен изцяло сам на точката на дузпата и разстреля Базуну за 1:0. 

Габриел Жезус имаше шанс да покачи аванса на "топчиите" но ударът му мина встрани от целта. В края на полувремето брацилеъцът получи нов шанс, но пропусна, след като стреля право в тялото на Базуну. След почивката Жезус за пореден път излезе очи в очи с вратаря, но Лианко успя да се намеси и да избие в ъглов удар.

В 65-ата минута домакините организираха отлична контраатака, при която Елионуси изведе Армстронг, който стреля покрай Рамсдейл за 1:1. В 79-ата минута гол на Йодегаард бе отменен, след като топката беше излязла извън очертанията на терена преди Кийрън Тиърни да центрира. 

С едната точка Саутхемптън се изкачи на 15-о място във временното класиране.