Арсенал оцеля и победи Цюрих с 1:0, за да завърши на върха в група А в Лига Европа. Триумфът на домакините обаче бе доста нервен, като в последните минути те преживяха доста неприятни моменти. 

Голът на Киърън Тиърни през първото полувреме се оказа ключов, а хората на Микел Артета направиха и доста пропуски в първите 70 минути. С успеха те завършиха на върха в групата с 15 точки, като директно се класираха за 1/8финалите, докато втория ПСВ Айндховен ще играе в плейофния кръг. 

Микел Артета направи очаквано промени в състава си, но все пак домакините бяха доста солидни като от титулярите най-много запазиха местата си в защитата, като Рамсдейл, Уайт и Габриел започнаха. Габриел Жезус партнираше на Еди Нкетиа в нападение, а вкаралият два пъти срещу Нотингам Рийс Нелсън също започна. Букайо Сака бе на пейката, заедно с Партей, Йодегор, Мартинели, Салиба, Томиясу и дори Зинченко. 

Началото бе доста мудно, без да се случи нещо особено в първите минути. Конде от гостите стреля неточно в 11-ата минута, а секунди след това Камбери също не бе точен, което стресна лондончани и те реагираха подобаващо. 

В 17-ата минута атаката се разви отдясно, като Нелсън изведе Уайт, който центрира отлично. Удар на Виейра бе блокиран, но топката се оказа на пътя на Тиърни, който се разписа с нисък удър от границата на наказателното поле. На практика домакините вкараха при първата си сносна атака. 

Няколко минути по-късно вратарят на гостите не бе убедителен при удар на Нкетиа, но изстрелът на Жезус при добавката бе блокиран. Последва един доста куриозен момент, при който Аарън Рамсдейл едва не си вкара автогол, но топката излезе в корнер. 

Малко след това опасен удар на Виейра сякаш щеше да попадне в целта, но топката се отклони в Жезус, който бе в засада. Рамсдейл направи спасяване след опит на Окита и рикошет, а опит на Нкетиа с глава бе спасен от Бреше. 

Някъде по това време ПСВ поведе срещу Бодьо, така че Арсенал трябваше да изравни постижението на нидерландците, за да остане на върха в групата. В 40-ата минута Виейра стреля твърде слабо и Гереро блокира. 

В крайна сметка паузата дойде при 1:0, но лондончани се нуждаеха от втори гол, за да не треперят. Втората част започна с шанс за Габриел и спасяване на Бреше. След това Жезус някак си уцели вратаря, вместо да реализира и голът така и не падаше.  

Феновете се изнервиха, а Артета пусна Сака и Партей вместо Жезус и Елнени. Виейра за пореден път не бе точен, след като се оказа на добра позиция. В 68-ата минута домакините си отдъхнаха, след като попадение на Цюрих бе отменено поради засада. 

Гостите обаче стана по-смели и опасни и в 80-ата минута опасен удар профуча покрай вратата на Рамсдейл. Нервният Артета пък не можеше да стои на едно място, след като швейцарците определено натиснаха. 

В добавените минути пред вратата на домакините имаше няколко напрегнати момента, включително и удар с глава на Катич над гредата от добра позиция в последните секунди, но в крайна сметка домакините оцеляха. 

Съставът на Арсенал: Рамсдейл, Уайт (73 Томиясу, 87 Седрик), Холдинг, Габриел, Тиърни, Елнени (63 Партей), Самби-Локонга, Нелсън, Виейра (73 Йодегор), Нкетиа, Жезус (63 Сака)