Арсенал оцени подобаващо работата на бившия си играч Еду Гаспар, като му даде нов договор и го повиши до спортен директор. Той е първият в историята, който заема този пост. 

Досега бразилецът бе технически директор в клуба, където се завърна през 2019-а. Именно той бе в основата на привличането на някои играчи, които сега помагат на лондончани да са на върха във Висшата лита с 5 точки аванс пред Манчестър Сити. 

„Щастлив съм, че получавам тази нова роля, която приемам като еволюция и признание в работата си. Правим добър прогрес във всички аспекти на мъжкото и дамското подразделение, както и в академията и сме развълнувани и удовлетворени от постигнатото“ заяви Еду. 

Като играч той бе част от Непобедимия състав на Арсенал през 2003-2004, а сега показва и отлични ръководни способности, като през лятото помогна за привличането на Олександър Зинченко и Габриел Жезус. 

С повишението си Еду става отговорен за всички дейности на Академията на клуба, а освен това спират и слуховете, че може да напусне.