Мениджърът на Арсенал Микел Артета е уверен, че през януари ще подсили атаката на отбора с цел №1 и ще компенсира евентуалната дълга липса на Габриел Жезус. 

Бразилецът получи контузия на световното първенство и според някои информации няма да играе около 3 месеца, което все пак все още не е потвърдено. 

На „Емиратс“ обаче търсят варианти, в стремежа на отбора да продължи битката за титлата във Висшата лига, след като води с 5 точки пред Манчестър Сити. 

Счита се, че Артета ще получи около 50 милиона паунда за трансфери през януари, като е много вероятно парите да бъдат дадени само за един играч – Михайло Мудрик от Шахтьор Донецк. 

21-годишният украинец впечатлява с уменията си по крилата, като може да играе и в центъра на атаката. Другата опция е евентуално на върха на нападението да застане Габриел Мартинели, който също прави много силен сезон. 

Мудрик излезе на сцената прец миналия сезон, но през този е още по-силен, като до момента има 11 гола в 19 мача във всички турнири за Шахтьор, като 3 пъти се разписа в Шампионската лига и определено впечатлява.