Полузащитникът на Арсенал Мартин Йодегор изигра още един силен мач и бе в основата на триумфа срещу Брайтън, като бе сравнен с легендата на снукъра Рони О’Съливан. 

Норвежецът записа гол и страхотна асистенция при 4:2 на южния бряг, след като преди това се отчете с 2 асистенции за обрата срещу Уест Хям. 

Бившият играч на Артилеристите Пол Мърсън  не спести похвалите си за халфа, като за втори път поред бе избран за играч на мача, а тимът дръпна със 7 точки в класирането. 

„Йодегор е играч, който знае какво ще направи с топката, още преди тя да е дошла при него. Това се видя при асистенцията за Мартинели, който също бе подготвен за ситуацията. Бих казал, че той е Рони О’Съливан във футбола, който мисли няколко хода напред. Същото е при Йодегор“ заяви Мърсън пред „Скай Спортс“. 

„Много хора не виждат даден пас, но вероятно той е единственият на терена, който вижда какво би могло да се получи. Кевин де Бройне е другият подобен футболист във Висшата лига. Не мисля, че има друг такъв в първенството“ добави Мърсън, който коментира и цялото представяне на лондончани. 

„Те са приятни за гледане и това, което постигат изобщо не е случайност. Вижте както се случва с преследвача Манчестър Сити – загуби у дома от Брайтън и равенство пак като домакин срещу намиращия се в лоша форма Евертън. Това са мачове, които трябваше да спечелят, но загубиха 5 точки в тях. В момента не мисля, че има някой, който може да спре Арсенал“.