Арсенал не успя да дръпне с 10 точки пред Манчестър Сити, след  като не съумя да победи Нюкасъл и интересният мач на „Емиратс“ от 19-ия кръг на Висшата лига завърши без голове – 0:0. 

В Северен Лондон се получи оспорван и интригуващ сблъсък, в който Свраките записаха 13-и пореден мач без загуба и спряха серията на Артилеристите  от 10 поредни домакински победи в първенството. 

Все пак тимът на Микел Артета подобри актива си до 44 точки, като има 8 повече от Гражданите, които в четвъртък гостуват на Челси. Свраките са трети с 35 и продължават битката за топ 4. 

В състава на домакините очаквано нямаше промени след солидното подновяване на сезона и 7-те вкарани гола в два мача. Новината за гостите бе завръщането сред титулярите на Калъм Уилсън, който водеше атаката. 

Лондончани започнаха силно и в 3-ата минута Мартин Йодегор стреля малко над вратата с удар от въздуха. Малко след това Сака проби отлично и стреля, но Поуп спаси с крака. В 7-ата минута Мартинели намери Джака, който по диагонала стреля встрани. 

Свраките не се стреснаха и в 11-ата минута на свой ред атакуваха опасно, като Уилсън се справи с Габриел и стреля, но в тялото на Рамсдейл, който се справи. В 16-ата минута пък Шер прати топката малко над вратата след корнер на Трипиър. Джордитата ставаха все по-опасни. 

Мачът продължаваше да бъде много интересен и динамичен, но никой не можеше да направи търсения пробив. Реферът показа набързо 3 жълти картона, за да успокои страстите. 

В 35-ата минута Йодегор центрира от свободен удар и Габриел засече с глава, но прати топката малко  встрани от целта. Последваха минути на накъсана и нервна игра, преди в последните секунди на полувремето Жоелинтон да стреля неточно с глава след корнер. Паузата обаче дойде при 0:0. 

След нея ситуацията на терена не се промени. Арсенал опитваше да бъде по-активен и да атакува, но Нюкасъл се бранеше организирано и подредено и на свой ред мислеше за атака, когато можеше. Джака блокира Алмирон, а Йодегор стреля твърде неточно малко след това. 

Последва период, в който на Арсенал все нещо не достигаше в решаващия момент. Натискът ставаше все по-сериозен и в 79-ата минута Мартинели отклони след корнер към далечната греда, на за радост на гостите покрай целта. Нюкасъл определено оцеля в този момент. 

В 87-ата минута Еди Нкетиа също пропусна, но този път Поуп го спря. Нападателят получи много добра топка и стреля, но вратарят на Свраките отрази по страхотен начин. 

Драмата можеше да стане пълна в 95-ата минута, когато Джака се измъкна в наказателното поле и опита подаване, а топката се отклони леко в ръката на защитник, но реферът не се впечатли. Така в крайна сметка Арсенал и Нюкасъл завършиха 0:0 в този здрав мач. 

Арсенал – Нюкасъл    0:0

Арсенал: Рамсдейл, Уайт (76 Томиясу), Салиба, Габриел, Зинченко, Джака, Партей, Сака, Йодегор, Мартинели, Нкетиа
Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ботман, Шер, Бърн, Уилок (87 Сен-Максимен), Лонгстаф, Гимараеш, Алмирон (67 Мърфи), Жоелинтон, Уилсън (67 Ууд)