„Кройдънския Де Бройне“, както феновете го наричат, може да се превърне в ключовата фигура за Арсенал за втората част от сезона. 

Тази вечер Емил Смит-Роу се очаква да се завърне в игра след повече от 3 месеца отсъствие, когато лондончани се изправят срещу Оксфорд в ФА Къп. 

22-годишният футболист трябваше да се справя с травма в слабините, получена през септември, но сега вече е възстановен и тъй като може да бъде използван на различни позиции, в това число и когато чист нападател, Артета много държи на него. 

„Той знае, че трябва бързо да скочи на влака, за да има влияние през този сезон, което всички се надяваме, че ще има. Знае, че много го харесвам и че е много важна фигура за нас. Емил може да играе на различни позиции в нападение, дори и като №9 и това може само да ни радва“ заяви Артета. 

Очаква се Смит-Роу да бъде само една от промените, които Артета ще направи в състава си за мача, а те няма да бъдат малко. Все пак халфът едва ли ще остане на терена повече от 60-70 минути, тъй като просто не е в достатъчно добър игрови ритъм.