Мениджърът на Арсенал Микел Артета не пропусна да похвали Еди Нкетиа, но все пак заяви, че лондончани се нуждаят от още един чист нападател при липсата на Габриел Жезус. 

Снощи Нкетиа вкара два гола, а Артилеристите победиха Оксфорд с 3:0 и си осигуриха сблъсък с Манчестър Сити в 4-ия кръг на ФА Къп. Така нападателят има 4 гола в 4 мача след подновяването на  сезона. 

„Той показа страхотно хладнокръвие. Много е силен в завършващия удар, в това да намери точния момент да спринтира и във взимането на решения. Мисля, че става все по-добър и по-добър“ заяви Артета. 

„Еди разбира се чакаше своя момент. Показа търпение и бе с правилната настройка, когато играеше малко. Затова в момента се справя толкова добре. Проблемът обаче е, че имаме само един нападател в негово лице в момента, а Габи ще отсъства още доста време“ добави той. 

„Трябва да извлечем максимума от играчи, с които разполагаме, но ако успеем да се подсилим, ще бъде страхотно. Емил (Смит-Роу)  отново е на линия, което е прекрасно“ каза още Артета, чийто тим е в преговори за украинеца Михайло Мудрик.