Микел Артета очаквано бе на Седмото небе след обрата срещу Манчестър Юнайтед, но все пак предупреди, че Ман Сити остава фаворит за титлата в Англия. 

Арсенал спечели с 3:2 срещу Червените дяволи след два гола на Еди Нкетиа, за да запази аванса си от 5 точки пред Гражданите, като има и мач по-малко, но испанецът не бърза да се радва. 

„Познавам отлично отбора си и знам къде се намираме. Зная и къде искаме да бъдем и все още сме много далеч от там. Надявам се, че момчетата няма да вярват, че вече са шампиони, а че са достатъчно добри да се борят с отборите, които вече са стигали до върха. И все пак заслужено сме на тази позиция заради начина, по който играем. Във Висшата лига е много трудно да печелиш, разликите са малки, а до края има много време, като се борим с отбори с по-големи състави и успехи. Момчетата обаче са прекрасни“ заяви Артета. 

„Говорихме за това през последните дни и знаем каква е реалността и колко още трябва да се подобрим. Наясно сме, какво ни помогна да бъдем в тази позиция, но и също така, че трябва да се доказваме във всеки мач, за да останем на нея. Този мач ще ни донесе вяра и самочувствие. Показахме страхотен дух и трябва да продължим по същия начин“ добави той. 

„Третият ни гол бе специален и отприщи огромна емоция, защото натискахме и натискахме, а голът  не идваше. Трудно мога да си представя повече страст и радост. Спечелихме дербито в миналия си мач и сега да играем така, особено през второто полувреме, бе невероятно. Бяхме отдадени и не изпаднахме в паника в нито един момент. Продължихме да правим нещата, които можем и да вярваме, че ще спечелим“ изтъкна още наставникът на Арсенал.