Арсенал победи с 1:0 Лестър като гост в мач от 25-ия кръг на Висшата лига. Единствения гол отбеляза Габриел Мартинели веднага след почивката. С успеха „артилеристите“ се откъснаха с 5 точки пред втория Манчестър Сити, докато „лисиците“ останаха на 14-о място.

Лондончани започнаха по-активно и Букайо Сака можеше да открие резултата, но стреля в аут. В 26-ата минута Леандро Тросар се разписасъс страхотен удар от границата на пеналта, но ВАР отмени гола заради нарушение на Бен Уайт срещу Уорд.

Лестър отговори в 31-ата минута, когато Зинченко подари топката на Тете, който изведе Келеши Ихеаначо сам срещу Аарън Рамсдейл, а нигериецът елегантно реализира, но беше вдигнат флаг за засада на нападателя.

Арсенал нанесе своя удар в началото на втората част. Още преди да е изтекла и 46-ата минута Габриел Магаляеш изрита топката напред и се получи подаване за Тросар на левия фланг, който напредна и бутна топката между краката на Хари Сутер за Габриел Мартинели отляво в наказателното поле. Бразилецът овладя и със страхотен шут по земя намери далечния ъгъл на вратата.

В 55-ата минута гостите отново пратиха топката във вратата на Уорд, но и това попадение беше отменено. Йодегаард изведе отлично Мартинели зад защитата на Лестър, а той на свой ред подаде за Сака, който реализира на празна врата. Голът обаче не беше зачетен, след като бразилецът беше в положение на засада.

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс направи двойна промяна и пусна в игра Юри Тилеманс и Джейми Варди, които замениха Тете и Келеши Ихеаначо. Домакините тръгнаха по-смело в атака, но в крайна сметка не успяха да стигнат до попадение.

 

Лестър - Арсенал  0:1

Голмайстор: 0:1 Мартинели (46)

Лестър: Дани Уорд, Тимоти Кастан, Хари Сутар, Вут Фаес, Виктор Кристиансен, Киърън Дюсбъри-Хол, Уилфред Ндиди, Тете, Денис Прает, Харви Барнс, Келеши Ихеаначо

Арсенал: Аарън Рамсдейл, Олександър Зинченко, Габриел Магаляеш, Уилям Салиба, Бен Уайт, Гранит Джака, Жоржиньо, Мартин Йодегаард, Леандро Тросар, Габриел Мартинели, Букайо Сака