Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че Габриел Жезус се доближава до завръщане от контузия на коляното, която го държи в лазарета от Световното първенство насам.

"Той не е далеч от завръщане. Не искам да давам времеви диапазон, но прави определени неща с отбора, както и такива извън тима. Не е много близо, но не е и никак далеч. Подобрява се с всеки изминал ден и лекарите са уверени от гледна точка на начина, по който се развива травмата. Мисля, че се намираме на добро място с него", започна испанецът на днешната си пресконференция.

Артета добави, че бразилецът все още не е подновил контактни тренировки, но не изключи възможността той да се включи в игра преди паузата за националните отбори. "Не сме много далеч, но той се нуждае от още много работа със съотборниците си. Нека видим как ще се развият следващите 7-10 дни, след това ще имаме по-ясна картина", продължи специалистът и каза, че в началото той и щабът му са се притеснявали от сериозността на контузията, но впоследствие нещата се развили благополучно.

"Всичко мина без усложнения. В началото бяхме наистина разтревожени. За щастие, проблемът не беше толкова сериозен, но ставаше въпрос за дългосрочна контузия, която се нуждаеше от операция. Познавайки Габи, той е минавал през това преди и психиката му е просто невероятна. Отборът свърши добра работа да го постави в позицията, в която се намира днес".

Арсенал приема борещия се за оцеляването си Борнемут утре, 4 март, от 17:00 часа българско време. Лондончани водят с пет точки на върха във Висшата лига пред шампиона Манчестър Сити, който посреща Нюкасъл по-рано през деня.