Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че при победния гол на Рийс Нелсън срещу Борнемут просто не е знаел какво прави. 

Лондончани обърнаха мача от 0:2 до 3:2 с гол в 97-ата минута, за да запазят ключовия си аванс от 5 точки пред Манчестър Сити. 

„Това бе може би най-трудният мач и в същото време най-емоционалният, през който сме преминали заедно, заедно с отбора и феновете. Беше наистина специално. Вероятно всеки е страшно развълнуван, защото това бе лудост още от първата секунда“ заяви Артета. 

„Допуснахме тази грешка в началото, след това трябваше да атакуваме срещу 10 съперници зад топката, опитвахме се, но не вкарахме и изведнъж губехме с 0:2 след статично положение. И след това не загубихме вярата и дисциплината си. Показахме зрелост и устойчивост и това промени енергията. Вкарахме един гол, а след  това и още един и тогава си казахме – добре, нека се опитаме да спечелим“ добави той. 

„Влиянието на резервите бе фантастично и аз съм изключително щастлив заради Рийс след трудните месеци, които имаше. Мисля, че показахме, че имаме амбиция за победа, защото в тежките моменти никой не се скри и не се огъна. Момчетата не спряха да опитват и това бе страхотно. Когато вкарахме третия гол просто изгубих представа къде се намирам. Започнах да тичам без да съм наясно накъде. Виждах обаче лицата на хората около себе си и на феновете и радостта бе огромна, така че преживяването бе изключително. Беше изумителен ден, страшно драматичен, който обаче си струваше, защото всичко завърши добре. Във Висшата лига обаче нищо не идва лесно и остават още много мачове, всеки от които ще бъде такъв, но това е красотата на това първенство“ каза още Артета.