Героят за Арсенал Рийс Нелсън коментира отличното си включване в мача срещу Борнемут, носейки победата на отбора си. 

Позабравен и дълго време извън игра заради травма в бедрото, атакуващият играч влезе от пейката, като веднага асистира за попадението на Бен Уайт за 2:2, а в 97-ата минута вкара и за 3:2 след страхотен удар. 

Общо през сезона Нелсън има 3 попадения и 2 асистенции влизайки от пейката, като е най-влиятелната резерва във Висшата лига през кампанията. 

„Невероятно е. Когато топката дойде при мен, очите ми просто светнаха. Последните месеци бяха наистина трудни за мен, връщайки се след контузия. Всеки знае как работя на тренировките, така че когато топката влезе във вратата всички полудяха и това бе страхотен момент за мен“ заяви Нелсън. 

„През целия си живот съм свързан с Арсенал и този клуб наистина означава много за мен. В крайна сметка ние искаме да печелим, защото това е отборен спорт. Точно това се опитваме да постигнем и аз съм щастлив да бъда част от всичко това“ добави футболистът. 

„Артета ми каза да играя по крилото, да използвам силните си качества и да атакувам крайния защитник един на един. Това се опитах да направя, така че съм доволен от асистенцията и гола. Получи се хубав удар и се надявам, че ще бъде първият от много подобни“.