Нападателят на Арсенал Габриел Жезус се очаква да пътува с отбора днес за Лисабон, където утре лондончани срещат Спортинг в 1/8финал от Лига Европа. 

Бразилецът, който вече почти 3 месеца е извън терените поради контузия в коляното, заради която бе опериран, не се очаква да играе в мача, но това, че ще бъде с отбора, без съмнение е добър знак. 

Нападателят получи травма на световното първенство, като последното му участие за Арсенал е на 12 ноември. Той обаче вече прогресира доста сериозно с рехабилитацията си и започва да се включва все по-активно в тренировките. 

Миналия уикенд Жезус бе на трибуните на „Емиратс“ и отпразнува подобаващо драматичния обрат срещу Борнемут, като все пак е малко вероятно той да направи завръщането си преди паузата за националните отбори в края на март. 

Арсенал има още 4 мача до тогава – двата срещу Спортинг на 9 и 16 март, както и мачовете срещу Фулъм и Кристъл Палас на 12-и и 19-и март. Най-вероятно Жезус ще бъде на линия за домакинството срещу Лийдс на 1-и април.