Арсенал не допусна грешка и след категорично 3:0 на терена на Фулъм остана на върха във Висшата лига с 5 точки преднина пред Манчестър Сити. Това бе 5-а поредна победа за лидера. 

Артилеристите вкараха и трите си гола през първото полувреме, като Леандро Тросар асистира и за трите попадения. След  почивката домакините се подобриха, но не успяха да стигнат до гол, а Габриел Жезус се завърна на терена след дълго възстановяване от операция. 

Хората на Микел Артета не допуснаха колебанията си от някои от последните срещи и вече имат 66 точки. Фулъм остана с 39 и като цяло разочарова с представянето си. 

В състава на Арсенал голямата новина бе присъствието на Габриел Жезус на пейката. Бразилецът се възстановяваше след операция и пропусна всички мачове след световното първенство. Леандро Тросар и Мартин Йодегор бяха възстановени и започнаха. Бен Уайт и Гранит Джака се завърнаха на местата на Томиясу и Виейра. За  Фулъм голямата липса бе на Уилиан, който бе аут заради мускулен проблем. Жоао Палиня все още бе наказан. 

Началото бе сравнително спокойно, като и двата отбора опитваха да пресират съперника, но чистите положения липсваха. Артилеристите очаквано владееха повече топката, като чак в 10-ата минута организираха нещо по-опасно, но подаването към Джака в наказателното поле бе малко по-силно и халфът прати топката в рацете на Лено на практика от аутлинията. 

В 16-ата минута обаче гостите поведоха. Мартинели се измъкна на фланга и стреля, Лено спаси, но Робинсън отклони топката в собствената си врата. Последва обаче преразглеждане от ВАР и домакините си отдъхнаха, защото Мартинели се оказа в тънка засада, така че резултатът остана 0:0. 

Малко след това Джака стреля и макар и насочи опасно топката в близкия ъгъл, но Лено реагира добре. Последваха няколко корнера за гостите и след един от тях Арсенал вкара. Габриел засече с глава центриране на Тросар и реализира. 

Само 5 минути по-късно Арсенал вкара отново. Тросар мина на крилото и получи, след това центрира, а Мартинели, който бе заел мястото в средата на атаката, вкара с глава за 2:0. Всичко за лидера в първенството се получаваше идеално. 

Последва опасен удар на Тросар, но малко встрани. В 42-ата минута Рамсдейл едва не върна интригата, когато сбърка, но Андреас Перейра прехвърли не само него, но и вратата. Последва пропуск на Мартинели, след което в добавеното време Тросар записа третата си асистенция, когато намери Йодегор, защитата на Фулъм бе силно статична и норвежецът реализира с остър удар третия гол. 

Второто полувреме започна с прекъсвания заради удар в главата на Салиба и сблъсък между Рамсдейл и Митрович. В 51-ата минута Тросар накара Лено да спасява удара му. Фулъм опита да действа по-активно, но Арсенал бе спокоен след солидния си аванс. Темпото също поспадна. 

В 69-ата минута домакините бяха близо до гола. Габриел не се намеси добре и Боби Рийд стреля, но Рамсдейл се намеси подобаващо. Секунди след това Митрович отклони с глава в напречната греда и Арсенал оцеля. В 75-ата минута вратарят на гостите направи ново спасяване, този път срещу Адарабиойо. 

Малко след това Габриел Жезус се завърна в игра за първи път от ноември и в 85-ата минута можеше и да вкара, но ударът му бе спасен от Лено. Така или иначе обаче Арсенал спечели без особени проблеми. 

Фулъм – Арсенал    0:3

0:1    Габриел 21
0:2    Мартинели 26
0:3    Йодегор 45+2

Фулъм: Лено, Тете, Адарабиойо, Рийм, Робинсън, Х. Рийд, Лукич, Б. Рийд, Перейра (76 Джеймс), Соломон (76 Уилсън), Митрович
Арсенал: Рамсдейл, Уайт (80 Томиясу), Салиба, Габриел, Зинченко (72 Тиърни), Джака, Партей, Йодегор, Сака (72 Нелсън), Тросар (77 Виейра), Мартинели (77 Жезус)