Микел Артета похвали Леандро Тросар и обяви, че Габриел Жезус няма гарантирано титулярно място в Арсенал, а ще трябва да си го заслужи. 

Вчера белгиецът направи 3 асистенции при 3:0 над Фулъм, а бразилецът записа първото си участие от ноември насам, като мнозина очакват да заеме мястото именно на Тросар, когато натрупа необходимия игрови ритъм. 

„Той вижда много ясно нещата в наказателното поле. Направи 3 асистенции, а можеше да вкара и два гола. Беше наистина впечатляващ и то само няколко дни, след като получи контузия. Показа обаче страхотна амбиция да се върне и направи разликата. Приносът му просто бе страхотен“ заяви Артета.

„Иначе е страхотно, че Жезус се върна. Това беше първата стъпка. В деня преди мача ми каза, че е готов, така че използвахме възможността да го пуснем. Изглеждаше остър и създаде 2 добри положения. Той обаче трябва да си заслужи мястото в състава. Разполагаме с различни играми и различни варианти, а това повярвайте ми е страхотен проблем, пред който да си изправен. Видя се, че и много доволен, че играе отново и излъчваше радост, което бе прекрасно“ добави той.