От Арсенал обраха футболните награди на Лондон, след  като фантастичния сезон на отбора, който е основен фаворит за титлата във Висшата лига. 

Капитанът Мартин Йодегор спечели приза за играч на годината, след като има на сметката си 10 гола и 6 асистенции през  сезона. Негова конкуренция бяха Хари Кейн, Айвън Тони, Александър Митрович и съотборника му Букайо Сака. 

„Искам да споделя тази награда с момчетата, защото това е признание за целия клуб“ заяви Йодегор. Сака се утеши с наградата за най-добър млад играч, която печели за втори път. 

Аарън Рамсдейл бе избран за най-добър вратар, а Микел Артета напълно очаквано и заслужено взе отличието за №1 при мениджърите в столицата, като благодари на футболистите си в емоционално слово. 

„Искам да благодаря на всички хора от екипа си, на хората от клуба за тяхната подкрепа, на футболистите и разбира се на феновете“ заяви Артета. 

Неговият  тим води с 5 точки преднина пред Манчестър Сити и този уикенд може да се откъсне с 8, ако победи Кристъл Палас у дома, тъй като Гражданите нямат двубой от първенството, а играят  за ФА Къп. В четвъртък пък е реваншът срещу Спортинг от Лига Европа.