Испанският футболен специалист Микел Артета посочи своя сънародник Рафаел Надал като свой идол номер едно и се пошегува, че се надява тенисистът да избере да посети мач на Арсенал срещу Тотнъм.

Мениджърът на Арсенал беше помолен да назове лицето - спортна звезда или друго, на което се възхищава най-много, след като треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че холивудската звезда Джулия Робъртс е един от неговите идоли.

Говорейки на пресконференция преди мача-реванш от осминафиналите на Лига Европа срещу Спортинг, Артета каза: "Надал е човек, на когото се възхищавам от дълго време. Неговият манталитет, какво е спечелил, начинът, по който го направи, начинът, по който умее да обръща мачове, той със сигурност е на първо място в моя списък."

Гуардиола, който посочи Тайгър Уудс и Майкъл Джордан като други свои идоли, се пошегува, че се чувства разстроен, че неговата любимка Джулия Робъртс е избрала да посети градския съперник на Сити - Манчестър Юнайтед, когато тя беше в града преди седем години.

Запитан дали се надява привърженикът на Реал Мадрид Надал да избере Арсенал пред местния си съперник Тотнъм от Северен Лондон, Артета каза: "Надявам се да е така".

Артета имаше пълното право да бъде в добро настроение, когато разговаряше с репортери, като отборът му има пет точки пред Сити на върха във Висшата лига, след като победи с 3:0 Фулъм в неделя.

Фокусът на Арсенал сега се прехвърля към Лига Европа и реванша със Спортинг, с когото завършиха 2:2 в първи мач в Португалия миналата седмица.

"Не сме имали голяма европейска вечер от три години. Надявам се, че ще бъде наистина добра атмосфера и ще можем да й се насладим. Знаем, че Спортинг е добър отбор и ще бъде предизвикателство да ги отстраним", каза Артета.
 
Треньорът е доволен от завръщането на нападателя Габриел Жезус срещу Фулъм след четиримесечно лечение на контузия.

"Беше страхотно да го видя отново. Можете да почувствате радостта на всички около него - липсваше ни и сега той се върна. Трябва да внимаваме с неговото натоварване. Той се чувства добре и всеки ден, когато тренира, казва, че усещанията му са по-добри, така че това е наистина положително", коментира Артета.

Снимка: БГНЕС