Микел Артета, който е треньор на лидера във Висшата лига на Англия, остана много разочарован от отпадането на отбора от Лига Европа. Арсенал беше елиминиран от Спортинг (Лисабон) на осминафиналите в турнира след 1:1 на реванша в Лондон и 3:5 при дузпите (първият мач приключи 2:2).

"Това е голям удар за нас. През първите 75 минути имаше моменти, в които не бяхме на обичайното ниво. Губехме твърде лесно топката, нямахме капацитета да вземем мача под наш контрол. В продълженията имахме сериозни положения, с които можехме да спечелим, а при дузпите винаги нищо не е ясно. Това бе труден мач. Не печелехме достатъчно дуели, не притеснихме достатъчно съперника. Губехме топката постоянно и така се получи по-отворен мач, отколкото трябваше. Случиха се и контузиите на Томиясу и Салиба, а това доста ни ограничи откъм смените, защото ни остана само една възможност да пуснем нови играчи", коментира наставникът на "артилеристите", цитиран от Фокус.

"Трябва да се вгледаме в себе си и да видим защо не бяхме достатъчно добри, за да продължим напред. Поздравления за Спортинг! Сега ни остават 11 мача, а следващият с Кристъл Палас ще е като финал. Сега трябва да мислим само за този двубой и как да се представим по-добре в него", добави още той.