Арсенал разби с 4:1 Кристъл Палас в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Габриел Мартинели, Букайо Сака на два пъти и Гранит Джака бяха точни за „артилеристите“. Почетният гол за „орлите“ бе дело на Джефри Шлуп.

С успеха тимът на Микел Артета дръпна с 8 точки на върха в класирането пред втория Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко.

Очаквано домакините влязоха по-добре в двубоя и в началото играта се водеше предимно в половината на гостите. В 28-ата минута Арсенал поведе с гол на Габриел Мартинели. Букайо Сака центрира към бразилеца, който овладя технично и с плътен удар по диагонала не остави шансове на Уитуърт.

Тимът на Артета пропусна отлична възможност да удвои в 38-ата минута, когато удар с глава Партей излезе в аут. Малко след това и Йодегорд опита късмета си с шут по земя, но също не намери целта. Логичното се случи две минути преди почивката. Поредната добра атака отдясно на Бен Уайт и Букайо Сако матира гостите и за крилото не бе трудно да прати топката за втори път зад гърба на Уитуърт.

В 55-ата минута Гранит Джака направи 3:0, след като размени подавания с Леандро Тросар и промуши топката покрай вратаря. Палас намали изоставането си в 63-ата минута. След центриране от ъглов удар Шлуп се пребори с бранители на Арсенал и отблизо прати топката в мрежата на Рамсдейл.

В 71-ата минута Шлуп изведе отлично Заха, който опита да намери далечния ъгъл на Рамсдейл, но топката мина покрай левия стълб. Три минути по-късно обаче Сака сложи точка на спора. Подаване от резервата Киърън Тиърни предостави отличен шанс за английския национал и той с удар от движение реализира за четвърти път във вратата на гостите.