Нападателят на Арсенал Букайо Сака влезе в историята на клуба, като най-младият, който в рамките на един сезон стига границата от 10 гола и 10 асистенции във Висшата лига. 

Вчера при 4:1 над Кристъл Палас се отчете с голово подаване за първия гол на Габриел Мартинели, а след това сам се разписа на два пъти и вече има 12 попадения и 10 паса довели до гол през сезона. 

Преди него в историята на Арсенал това са правили единствено Денис Бергкамп и Тери Анри по два пъти, Робин ван Перси, Сеск Фабрегас, Санти Касорла, Тио Уолкот и Алексис Санчес. Сака обаче надмина Фабрегас, като го направи на 21 години. 

„В крайна сметка важното е дали в края на сезона тези голове и асистенции са ни помогнали да завършим на върха. Ако това се случи, ще съм щастлив и вярвам, че те няма да отидат на халост” заяви Сака след мача. 

В историята на Висшата лига вече 44 играчи са стигали до поне 10 гола и 10 асистенции в раките на един сезон. През тази кампания най-близо да го направят са Мохамед Салах (11-7), съотборниците на Сака Мартин Йодегор (10-6) и Леандро Тросар (8-8), както и Ерлинг Холанд (28-5).