Лидерът във Висшата английска лига Арсенал ще играе срещу сборен отбор от звезди от Мейджър Сокър Лигата на Северна Америка, който ще бъде воден от Уейн Руни. Срещата ще се проведе на 19 юли на "Ауди Фийлд" във Вашингтон.

Клубът от Северен Лондон се намира на първо място в класирането в първенството на Англия и има всички шансове да пристигне в САЩ като шампион. "Артилеристите" имат осем точки аванс пред Манчестър Сити, но са с един изигран двубой повече в сравнение с "небесносините".  

"Страхотно е, че ще играем срещу отбора на звездите от местното първенство. Турнето ни в САЩ миналото лято беше много добра подготовка за сезона", каза мениджърът на Арсенал Микел Артета в изявление, цитирано от Ройтерс. 

Уейн Рууни, който е бивш футболист на Евертън и Манчестър Юнайтед, за трети път ще има възможност да бъде част от срещата на звездите в Мейджър Сокър Лигата. 

"Възможността да ръководя най-добрите футболисти, които нашата лига може да предложи срещу топ клуб от английското първенство, ще бъде връх лично за мен, както и незабравимо преживяване за нашите фенове", коментира бившият английски национал Уейн Рууни, който сега е начело на Ди Си Юнайтед в Мейджър Сокър Лигата.