Арсенал се включи в битката за подписа на Мейсън Маунт, пише „Сън“. Полузащитникът има договор с Челси през лятото и най-вероятно няма да бъде продължен, тъй като преговорите между двете страни бяха прекратени.

Досега се смяташе, че Ливърпул е фаворит за подписа на Маунт, но очевидно „червените“ ще имат сериозна конкуренция. Големият коз на Арсенал е намерението на клуба да привлече и Деклан Райс от Уест Хем. Маунт и Райс са много добри приятели още от юношеските си години.

Маунт беше смятан за бъдещето на Челси, но в последните сезони позагуби статута си заради многото контузии. Освен всичко друго „сините“ трябва да се разделят с част от играчите си, тъй кат ов последните два трансферни прозореца пръснаха 600 млн. паунда за нови попълнения.

Маунт е в Челси от 5-годишен и бе привлечен в първия отбор през 2018 г. Дебютира за „сините“ година по-късно, а след това се превърна в титуляр. Големият му момент с екипа на Челси е асистенцията към Кай Хаверц във финала на Шампионската лига през 2021 г.