Букайо Сака е изпреварил по заплата Габриел Жезус и вече е най-добре платеният футболист на Арсенал, пишат на Острова, след като нападателят подписа договор до 2027-а година с Артилеристите. 

Според вестник „Сън“ възнаграждението на английския национал вече ще бъде около 300 000 паунда седмично, докато бразилецът получава по 265 000. Следват Томас Партей (200 000), Габриел Мартинели (180 000) и Олександър Зинченко (150 000). 

„Просто съм много щастлив. От известно време се говореха много неща, но ето че съм тук и вярвам, че това е правилният клуб за мен и мястото, където ще направя следващата стъпка в развитието си. Това е наистина прекрасен клуб“ заяви Сака. 

„За мен всичко опира до постигането на личните ми цели и доколко сам ще се предизвиквам във всеки един мач. Освен това съм заобиколен с правилните хора и това са отлични предпоставки да стана възможно най-добрият футболист, който мога да бъда. Щастлив съм да остана, защото вярвам, че заедно можем да постигнем големи неща“ добави той. 

21-годишният Букайо има 14 гола и 11 асистенци във всички турнири през сезона, като отново бе ключова фигура в състава на Арсенал, който бе близо, но все пак остана без титла.