Деклан Райс предпочита да премине в Арсенал, който така или иначе проявява интерес към него, но Уест Хям може да поиска в сделката да бъде включен  и друг футболист. 

Вестник „Сън“ твърди, че Чуковете гледат доста позитивно на идеята да получат освен солидна сума и Емил Смит-Роу, на когото мениджърът Дейвид Мойс е много голям фен. 

През изминалия сезон офанзивният играч не записа много мачове за Артилеристите, след като бе и контузен, но се счита, че Микел Артета не иска да се разделя с футболиста. 

„В Уест Хям знаят, че са в силна позиция и затова се целят в Смит-Роу, който е много харесван от Дейвид Мойс. В Арсенал пък може да се наложи да направят компромис, ако наистина силно искат да привлекат Райс и той е големият им приоритет“ заяви източник пред изданието. 

Манчестър Юнайтед също е опция за капитана на Чуковете, който обаче иска да облече екипа на Арсенал. На този етап се счита, че трансферната сума за него ще бъде поне 90 милиона паунда, като потенциално вкючване на Смит-Роу може би ще я намали до около 60 милиона.