Треньорът на Арсенал Микел Артета коментира трансферните планове на своя клуб в интервю за испанския вестник "Марка". Артета беше асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити, преди да поеме кормилото на Арсенал. През миналия летен трансферен прозорец оттам той купи Габриел Жезус и Зинченко.

„Защо купуваме играчи от Манчестър Сити? Лесно е, защото са много добри. Познавам ги, работих с тях четири години. Обичах Габриел и Зинченко заради техния невероятен талант, но и заради човешките им умения“, каза Артета, цитиран от "Труд".

Той също така коментира настоящия трансферен прозорец, в който се надява Арсенал да подсили отбора и да го направи още по-конкурентоспособен:

„Вече обновихме състава. Сега заедно със собствениците изграждаме печеливш екип, който може да функционира дълго време. Имаме нужда от важни играчи и ще атакуваме пазара, за да вземем тези, от които се нуждаем. Деклан Райс? Съжалявам, не мога да говоря от името на играчи, които не са в клуба. Предпочитам да не коментирам. Хаверц? Той е талантлив, многостранен и само на 24 години. Талантът си има цена. Той вече показа много, включително и в Шампионската лига."