Арсенал обяви привличането на нидерландския централен защитник Юриен Тимбер от Аякс. 22-годишният футболист ще струва първоначално 40 млн. евро с допълнителни 5 млн. паунда под формата на бонуси, потвърдиха от амстердамския гранд в свое изявление.

Тимбер спечели две титли на Ередивизи в 121 мача с екипа на Аякс и бе част от състава на Нидерландия, който стигна четвъртфиналите на Мондиала в Катар миналата година. Той може да оперира както в центъра на защитата, така и на десния бек, като ще прибави дълбочина в отбраната на „артилеристите“, която в края на миналата кампания страдаше от проблеми с контузии в дефанзивен план – с травми бяха Уилям Салиба и Такехиро Томиясу.

„Развълнуван съм да играя за този красив клуб и нямам търпение да стартирам, да видя феновете на стадиона. Просто ми харесва начина на игра на Арсенал, подобен е на този на Аякс, и аз обичам да играя от зад. Виждам много прилики, особено в начина, по който искат да играят Арсенал и Аякс“, каза новото попълнение на „топчиите“.

Тимбер се присъединява към дошлия от Челси Кай Хаверц. Арсенал се очаква да се подсили и с полузащитника на Уест Хем Деклан Райс в близките часове.