Емил Смит Роу се чувства свеж, във форма и е готов да докаже колко е важен за Арсенал след „наистина тежък“, изпъстрен от контузии сезон. Продуктът на академията на артилеристите премина през доста перипетии преди да се утвърди като титуляр под ръководството на Микел Артета, а преди две години – заради постоянството си, беше възнаграден с нов дългосрочен договор.

В края на 2021-а година Смит Роу дебютира и за мъжкия национален отбор на Англия, но в следващите месеци нещата за него доста се объркаха. Наложи се 22-годишният футболист да прави операция на слабините, за да коригира проблем, който го измъчваше след престоя му под наем в РБ Лайпциг през 2019-а. След това записа едва 14 мача за Арсенал, като в нито един не започна като титуляр.

"Чувствам се добре, а и е супер да съм с момчетата от тима отново, заяви атакуващият полузащитник. Моята амбиция на този етап да получа повече минути този сезон и наистина да направя крачка напред. Миналата година беше трудна за мен, така че просто искам да започна да играя и да докажа, че имам място в този клуб", започна младият талант.

"Това беше първата ми операция, така че беше наистина трудно да взема решение, но го взех. Щастлив съм, че вече не чувствам нищо там, в слабините. Остана само да вляза напълно във форма".

Смит Роу се появи  като резерва при поражението от Манчестър Юнайтед с 0:2 в Ню Джърси и показа доста добри неща, както беше и във финала на Европейското първенство за младежи до 21 години. И допълни, че за него това е "невероятен опит" – да спечелят европейската титла при младежите в Грузия, което само би засилило глада му за още трофеи и на клубно ниво. Арсенал завърши на 2-о място миналата година и според него логичната стъпка е атака на титлата.

"Аз съм в голям клуб като Арсенал. Ако тука нямаше конкуренция, то нищо нямаше да има смисъл. Трябва да давам всичко от себе си всеки ден на тренировките, да работя по-здраво и по-здраво. Конкуренцията е много силна, но в същото време и много добра. Вярвам в себе си, но и ние като отбор сме амбициозни и искам да печелим титли. Връщаме се в Шампионската лига, което е добре за целия клуб. Амбицирани сме и там да постигнем много", завърши Смит Роу./БТА

Снимка: БГНЕС