Лацио има споразумение с Айнтрахт Франкфурт за Джибрил Соу, но той поиска време за обмисляне на нещата и сега Арсенал се присъедини в битката за неговия подпис. Множество източници миналата седмица казаха, че Лацио се е разбрал с немския клуб в сделка на стойност 15 милиона евро плюс бонуси, като играчът е получил предложение за четиригодишен договор на стойност 2,5 милиона евро на сезон.

Въпреки това, швейцарският национал Соу поиска няколко дни, за да обмисли следващата си стъпка, дори след телефонен разговор директно с треньора Маурицио Сари. По това време се оказа, че Севиля е направил подобно предложение и 26-годишният играч иска да вземе това под внимание. А сега конкуренцията става още по-силна с включването на Арсенал. Calciomercato.it твърди, че артилеристите са „агресивни“ в битката и искат да вземат и Соу.

В новините също така се посочва, че самият Сари не е напълно уверен, че Соу е правилният играч, който да замени Сергей Милинкович-Савич и това също задържа сделката. Настоящият договор на швейцареца с Айнтрахт Франкфурт е само до юни 2024 г. и те се нуждаят от продажба, за да не го загубят като свободен трансфер, поради което намалиха цената от 20 милиона евро на 15 милиона евро.