Мениджърът на Арсенал Микел Артета бе много доволен от трудната победа над Кристъл Палас снощи с 1:0, но призна, че не е знаел, че Мартин Йодегор ще изпълни дузпата, която реши мача. 

Букайо Сака, който обикновено стреля от бялата точка за Артилеристите, също бе на терена, но в крайна сметка норвежецът бе този, който изпълни и се разписа по категоричен начин. 

„Нямах представа, че Мартин ще бие. Това е тяхно решение и след като така са почувствали нещата, значи е правилно, без значение какво мисля аз. Наистина очаквах Сака да изпълни, но след това той даде топката на Мартин“ заяви босът. 

Самият Йодегор призна, че решението е било взаимно, след като е помолил Сака да изпълни и той се е съгласил. Иначе Артета похвали устойчивостта и характера на отбора си, който игра около половин час с човек по-малко. 

„Много съм щастлив от начина, по който се адаптирахме и от желанието, което момчетата показаха за победа. Просто намерихме начин да спечелим. Не допуснахме кой знае какви ситуации пред вратата си“ изтъкна испанецът, като не спести добрите думи и за Деклан Райс. 

„Мисля, че той бе фантастичен. Определено доминираше в мача. В крайна сметка искахме от него нещо по-различно и той се справи наистина много добре“.