Ланс срази Арсенал с 2:1 във втория кръг от груповата фаза в Шампионската лига, за да нанесе първа загуба на английския гранд от началото на сезона във всички турнири. Старши-треньорът на „артилеристите“ - Микел Артета, призна, че насреща си не е имал случаен отбор, независимо от слабите резултати на тима в предходните седмици.

Поздравления за Ланс. Видя се, че те са много добър отбор, а атмосферата бе фантастична. Направихме най-трудното - да отбележим първия гол. Имахме контрол над срещата, но тогава от една ситуация те успяха да изравнят и мачът започна отначало. Истина е, че не създадохме достатъчно положения във финалнана третина, не атакувахме определени пространства. Разликата с двубоя с ПСВ бе в наказателните полета. Пропуснахме някои добри възможности, а в същото време не се защитихме достатъчно добре при техните голове“, каза испанецът по време на снощната пресконференция, цитиран от БТА.

Французите завършиха на второ място в Лига 1 през сезон 2022/23, но от старта на новата кампания се намират само на крачка от зоната на изпадащите в шампионата със 7 точки от 7 срещи. В евротурнирите обаче взеха точка от Севиля и сега добавиха три от Арсенал.

Междувременно „артилеристите“ отправят поглед към дербито с Манчестър Сити през уикенда, а най-големият проблем е, че Букайо Сака се контузи снощи и има риск да пропусне един от най-важните мачове за полусезона в английското първенство.